Biografia de John Ronald Reuel Tolkien.

diumenge, 26 d’octubre del 2008 a 5:14



Biografia de John Ronald Reuel Tolkien






John Ronald Reuel Tolkien va nèixer a la ciutat de Sudàfrica Bloemfontein a l'any 1892.


Fou Professor a la Universitat d'Oxford, estant especialitzat en literatura medieval i ha estat considerat com un dels millors escriptors del gènere fantàstic del món.


Una de les seves obres més importants fou "El Hobbit", un conte imaginatiu que va escriure per als seus fills i que publicà a l'any 1937.


Més endavant, entre els anys 1954 i 1955, va publicar una altra de les seves obres clau "El senyor dels anyells", que estava composta per tres parts : La Comunitat de l'anyell, Les dues Torres i El retorn del rei.


Aquesta obra , recentament, ha estat portada a la gran pantalla amb un èxit de guixeta inimaginable .


L'obra abans esmentada fou la continuació de "El Hobbit" i en ella perfecciona el gènere fantàstic, narrant l'eterna lluita entre el bé i el mal en un escenari màgic medieval entre fades, elfs, nans i elements màgics.


La seva contribució al gènere fantàstic ha estat trascendent.

Biografia de Michael Phelps.

a 3:50



Biografia de Michel Phelps




En Michel Phelps (Baltimore 30 de juny de 1985- ) és un gran nedador nord-americà que fou un dels grans protagonistes dels Jocs d’Atenes 2004 a l’aconseguir vuit medalles , de les quals sis d’elles foren d’or.
Mentre fou petit va practicar molts esports però als dotze anys es va especialitzar en natació. Als quinze anys va aconseguir estar a l’equip olímpic que representava a Estats Units d’Amèrica als Jocs Olímpics de Sidney 2000. Això li servir per prendre contacte amb el món de l’alta competició.
Des de molt prest Phelps es va especialitzar en més d’un estil : papallona, esquena i lliure.
Sense tenir setze anys ja va aconseguir imposar un nou rècord mundial en la prova dels 200m papallona als Campionats del Món 2001 , convertint-se en el recordista mundial més jove de la natació.
L’any 2003 es va consagrar com una de les estrelles més importants de la natació mundial a l’aconseguir a Barcelona quatre medalles d’or, dues de plata i establir cinc nous rècords mundials .
Pels Jocs Olímpics d’Atenes 2004 va aconseguir sis medalles d’or apropant-se al rècord obtingut per Mark Spitz de set medalles d’or a Munich 72.
Phelps va tornar a brillar a Montreal a l’any 2005 on va arribar a les cincs medalles d’or i una de plata.
A l’any següent als Campionats de Pan Pacífics de Victòria (Canadà) va sumar al seu brillant historial cinc medalles d’or i una de plata .
A Melbourne a l’any 2007 va adquirir l’increïble quantitat de set medalles d’or i cinc plus marques mundials .
Finalment, a Beijing , a l’any 2008, va arribar a la categoria de millor recordista de la història a l’obtenir l’esgarrif adora quantitat de vuit medalles d’or.
Realment, Michael Phelps és tot un campió.

PRESENTACIÓ

dimecres, 22 d’octubre del 2008 a 4:35
Bon dia, aquest és el meu blog; no sé com m'ha queda't; a veure que va sortint.
Em dic Vicent, tinc 12 anys, vaig nèixer a Eivissa. Vaig a l'IES Sa Colomina.
A jo m'agraden els blogs perque m'encanta la informàtica. Així que jo crec que aquesta idea és molt bona: posar les teves idees a l'avast de tothom i de pas entretenir-te tu i uns quants més penso que és fabulós; vaja, que li veig molt de futur jo a n'això. Bé és tot, adeu!!!!!!!!.